Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Objavljena lista filmova ovogodišnjeg Sundance festivala

    Filmovi „The Surrogate“ sa Vilijamom Mejsijem i Helen Hunt i „The End Of Love“ sa Amandom Sejfrid i Džejsonom Riterom su među ostvarenjima koja će biti prikazana na 28. Sundance festivalu nezavisnog filma, koji će se održati u Park sitiju od 19. do 29. januara 2012.

    Jedna od glavnih karakteristika naredne smotre je visoki kvalitet selektovanih filmova, kazao je direktor festivala Džon Kuper, dodajući da se reditelji uglavnom bave seciranjem „američkog sna“, ali i odnosima u vezi i sa brakom i decom.

    Primetno je, takođe, značajno prisustvo ženskih likova koji dominiraju najnovijom produkcijom.

    Kako prenosi BBC, 16 ostvarenja takmičiće se u kategoriji američkog igranog, a 16 u kategoriji američkog dokumentarnog filma, među kojima su filmovi o dva umetnika svetskog renomea, Aju Vejveju i Marini Abramović.

    Zajedno sa filmovima koji će se takmičiti u kategoriji svetskog igranog i svetskog dokumentarnog filma, na festivalu će u okviru ove četiri zvanične selekcije biti prikazano 58 ostvarenja od kojih 48 premijerno, dok su 26 debitantski radovi.

    Na programu festivala, koji sadrži šest nezvaničnih kategorija, naći će se ukupno 110 dugometražnih filmova iz 31 zemlje, uključujući 88 svetskih premijera.

    Ove godine je festivalu bilo podneto više od 4.000 filmova iz celog sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE