Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Zrenjaninu 620 novih radnih mesta

    Potpredsednica vlade Srbije zadužena za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović uručila je danas u Zrenjaninu ugovore o dodeli podsticajnih sredstava za pokretanje proizvodnje i zapošljavanje 620 radnika.

    Ugovori su uručeni direktoru multinacionalne kompanije „Mekaplast“ Tjeriju Manni i direktoru zrenjaninskog pogona multinacionalne kompanije „Drekslmajer“ Miru Vidoviću.

    Kalanović je rekla da se time nastavlja program podrške Ministarstva ekonomije i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza, na osnovu kojeg je u Zrenjanin u proteklih pet godina usmereno 62 miliona evra.

    Obe kompanije dobile su 5.000 evra podsticaja po novootvorenom radnom mestu.

    Ona je ocenila da su investicije i novo zapošljavanje “ izvanredna vest“, ne samo za Zrenjanin, već i za Srbiju, posebno kad se zna da „smo prethodnih meseci imali turobne vesti vezane za ekonomiju i analitičare koji su najavljivali još teža vremena“.

    Naznačavajući da se sa krizom „moramo boriti“, Kalanović je ocenila da je jedan od načina i Program za podsticaj direktnim investicijama, na osnovu koga su sredstva dobile i kompanije „Mekaplast Srbija“ i „Drekslmajer“.

    Potpredsednica republičke vlade je rekla da je to i potvrda ispravnosti dolaska „Fijata“ u Kragujevac, jer će se u Zrenjaninu proizvoditi više nego što je potrebno toj italijanskoj kompaniji u Srbiji.

    „Sada niko ne može da sumnja u to da je Srbija lider u automobilskoj ponudi u ovom delu Evrope“, zaključila je Kalanović.

    Vlasnik francuske kompanije „Mekaplast“ Tjeri Mani najavio je da će u Zrenjaninu biti zaposleno 120 radnika, na osnovu investicije čija je vrednost oko 15 miliona evra, i da ta kompanija planira da sarađuje i sa „mercedesom“ , „fordom“ i „dačijom“.

    „Mekaplast“ u 12 zemalja ima 24 proizvodna centra sa ukupno 6.000 radnika.

    Direktor zrenjaninskog pogona kompanije „Drekslmajer“ Miro Vidović, podsetio je na početak proizvodnje rezervnih delova za „BMV“, u Industrijskoj zoni „Bagljaš“, koja je sada dobila status slobodne carinske zone, a ova multinacionalna kompanija mogućnost saradnje sa „fijatom“ i zapošljavanje još 500 radnika, pored postojećih 1500.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE