Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VMA vakcinisala zaposlene

    Zaposleni na Vojnomedicinskoj akademiji odazvali su se pozivu za vakcinaciju protiv sezonskog gripa, koji je realizovan u okviru novembarske akcije vakcinisanja pripadnika VMA.
     
    Akcija, kojoj se odazvao i načelnik VMA pukovnik prof. dr Marijan Novaković, sprovedena je u cilju zaštite zdravlja zaposlenih i smanjenja rizika od epidemijske pojave sezonskog gripa na Vojnomedicinskoj akademiji. 

    Vakcinacija protiv sezonskog gripa preporučuje se osobama sa hroničnim bolestima srca, pluća ili bubrega, dijabetičarima, osobama starijim od 65 godina, deci, osobama iz javnih službi kao što su zdravstveni radnici, policija i vojska, osobe koje žive ili vode brigu o osobama koje spadaju u rizičnu grupu… Takođe se savetuje i roditeljima ili osobama koje se staraju o deci mlađoj od šest meseci, s obzirom na to da su deca tog uzrasta previše mlada za vakcinisanje. 

    Grip se prenosi sa čoveka na čoveka, javlja se u vidu epidemije ili pandemije, kada može oboli i po nekoliko miliona ljudi, podsećaju medicinski stručnjaci. Intenzitet stanja, odnosno bolesti, varira i može biti blage, kao i jako ozbiljne, a u pojedinim slučajevima čak i fatalne prirode. Stoga je najpreporučljivi način zaštite protiv ove bolesti vakcinisanje, i to svake godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE