Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pomoć za decu obolelu od raka

    Stalna konferencija gradova i opština poziva sve gradove i opštine u Srbiji, kao i sve ljude dobre volje da pomognu u obnovi i opremanju Doktorove kule, objekta namenjenog za smeštaj dece obolele od raka i njihovih porodica tokom lečenja od ove teške bolesti.
     
    Gradska opština Savski venac u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR) pokrenula je projekat za rekonstrukciju Doktorove kule. 

    Objekat je smešten u okviru kompleksa Kliničkog centra Srbije, veoma blizu Onkološke i Dečje klinike, a u rekonstruisanom objektu veličine oko 860 kvadrata nalaziće se sedam apartmana, centralna kuhinja, zajedničke prostorije za odmor i igru, kao i biblioteka. Cilj osnivanja ovog objekta jeste da obolela deca hemioterapiju primaju u dnevnim bolnicama, a da ostatak vremena provode u porodičnom okruženju. Otuda potreba za roditeljskim kućama koje, u ovom slučaju, predstavljaju kuće nade za decu obolelu od raka i njihove roditelje. 

    Roditeljska kuća namenjena je smeštaju roditelja i dece koja se leče od raka van mesta stanovanja. Kako na beogradske hemato-onkološke klinike na lečenje dolazi 70 odsto dece iz unutrašnjosti Srbije, a lečenje od raka može potrajati više godina uz visoke materijalne troškove, ovakav tip smeštaja je od velike važnosti, posebno za socijalno ugrožene porodice. 

    Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije poziva lokalne samouprave, društveno odgovorne kompanije, kao i sve ljude dobre volje da upute pomoć kako bi ovaj projekat bio u kratkom roku završen. 

    Pokažimo solidarnost, omogućimo bolesnoj deci da u porodičnom okruženju pobede u najvažnijoj bitki, bitki za život. Donatorska sredstva mogu biti uplaćena na namenski račun GO Savski venac „Doktorova kula“ broj 840-1813741-23.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE