Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Carski rez svim ženama koje se panično boje porođaja

    Oko 24 odsto želelo bi da se porodi na carski rez, što je za oko 12 odsto više nego što je bilo 1990-ih, prenosi Daily Mail. Centri za porođaje liberaliziraju svoja pravila o carskom rezu zbog onih budućih majki koje se toliko boje porođaja da bi radije pobacile nego rodile prirodnim putem, najavio je britanski NHS. 
     
    Po njihovim novim pravilima, sve žene koje su jako teskobne zbog porođaja moći će se poroditi na carski rez, iako za to ne postoje medicinski razlozi. Trenutno se u velikoj Britaniji carski rez omogućuje samo ženama koje nose blizance, imaju visok krvni pritisak ili dijabetes, ili ako je fetus u lošem položaju pa je prirodnim porođajem ugrožen njegov život. 
     
    Zbog sve većeg broja žena koje se panično boje trudnoće, britanski su lekari predložili omogućavanje carskog reza za sve koje smatraju „mentalno ugroženim“ porođajem.  Fobija od porođaja naziva se tokofobija, a lekari tvrde kako su primili zahteve žena koje bi radije pobacile nego rodile prirodnim putem.
     
    – U današnje doba sve se više žena boji porođajaa, jer se brzo šire priče o smrti majke ili deteta na istom. Moja je pacijentkinja prošla dva traumatična porođaja i treći put nakon što je ostala trudna htela je da abortira jer nije mogla ići na carski rez – rekao je ginekolog Malkolm Grifit iz bolnice Dunstejbl. 
     
    On objašnjava kako je u nekim slučajevima tokofobija izazvana strahom zbog prošlih iskustava, no kod nekih je ona iracionalan strah koji se ne može savladati.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE