Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Loša usluga u somborskoj bolnici zbog čekanja

    Opšta bolnica ”Dr Radivoj Simonović” u Somboru, prema istraživanjaima koje sprovelo Ministarstvo zdravlja, u kategoriji bolnica koje pokrivaju područje sa više od 100.000 stanovnika, svrstana je među tri najlošije. Inače, ova bolnica pokriva Zapadnobački okrug sa oko 220.000 žitelja.
     
    Dok ovom ocenom rukovodstvo somborske bolnice nije zadovoljno, osporavajući neke parametre u proceni, zaposleni ipak priznaju da bi mnoge stvari trebalo da se poprave.
     
    – Rangiranje zdravstevnih ustanova, odnosno bolnica, sprovedeno je na osnovu kvaliteta rada, stručnog usavršavanja lekara, zadovoljstva pacijenata i po tim parametrima naša bolnica se tako našla pri dnu rang liste – obrazlaže dr Branislav Bojić, direktor ove ustanove, koji je nedavno podneo ostavku, jer se opredelio za funkciju pokrajinskog poslanika.
     
    On je kazao da je resorno ministarstvo, kao jedan od parametara u istraživanju o uspešnosti rada bolnica, propisalo i smrtnost od miokarda, odnosno, srca, a taj procenat se ovde kreće oko 10,5 odsto, i smatra da su neke ustanove koje imaju slične radne uslove, prikazale manju smrtnost. Prema njegovim rečima, rukovodstvo i zaposleni u tim ustanovama, to su postigli tako što u statistiku nisu ubrojali pacijente starije od 75 godina, kod kojih je verovatnoća smrtnosti 95 odsto.
     
    – Ne bežimo od činjnica sa kojima nismo zadovoljni, a tu ubrajamo listu čekanja na kolor-dopler krvnih sudova, gde se čeka do osam meseci, zatim na ultrazvuk dojke, od četiri meseca,kao i na ultrazvuk stomaka, više od dva meseca – priznao je Bojić.
     
    U ovoj ustanovi najavljuju da će se čekanja na te preglede, ali i ostale, smanjiti, jer će uskoro stići dva kolor-dopler ultrazvučna aparata, kupljena novcem pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo.
     
    Prema rečima dr Milana Grbe, zamenika direktora somborske bolnice, sa novim aparatima i lekarima koji su na specijalizaciji, liste čekanja će se smanjiti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE