Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Plate i penzije se neće menjati iduće godine

    Jovan Krkobabić, potpredsednik Vlade Srbije, izjavio je danas da se penzije i plate u državnom sektoru neće menjati, odnosno smanjivati naredne godine i da će biti isplaćivane redovno.
     
    Penzije i plate u državnom sektoru su izuzetno male i skoro da se nalaze na ivici izdržljivosti. One se, međutim, isplaćujuju i uskladjuju redovno i garantujem da će 2012. godine taj sistem biti zastupljen i da ga niko neće manjati – ističe potpedsednik Vlade.
     
    On je rekao da će se penzije isplaćivati redovno, prema sistemu koji je utvrdjen 2010. godine, i da zastoja neće biti bez obzira na probleme koji budu nastali tokom donošenja budžeta za 2012. godinu.
     
    – Bez obizra što budžet još nije u nacrtu pripremljen, 2012. penzije i plate neće niko dirati, kao ni sistem njihovog uskladjivanja, ni redovnost isplate i one neće ići ispod sadašnjeg nivoa – naglašava  Krkobabić.
     
    Na pitanje da li će one rasti, potpredsednik Vlade rekao je da će se one uskladjivati onako kako bude rasla inflacija i bruto domaći proizvod. Upitan šta će biti ako bude moralo da se štedi, on je dogovorio da bi trebalo centralizovati javne nabavke, kao i da bi “raznorazne ministarske budžete” trebalo staviti u centralni budžet, odnosno da ih kontroliše država, kao i da se naprave prioriteti i troši manje novca.
     
    Osvrćući se na predstojeće izbore i kampanju, kao predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) saopstio je da se ta stranka priprema tako da može sama da izadje na izbore, ali da će prvo biti ponudjena saradnja dosadašnjim koalicionim partnerima.
     
    – Sa svima razgovaramo, ali ne pregovaramo još ni sa kim- dodao je lider PUPS-a.
     
    On je ocenio i da nijedna vlada neće moći da se formira iz jedne partije, a da će u svakoj vladi PUPS biti poželjan i nužan partner.
     
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE