Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poljoprivrednim proizvođačima u BIH 25 plastenika

    U Opštini Novi Grad Sarajevo danas su uručeni Ugovori za 25 plasteničkih proizvođača za koje je Opšina obezbedila 62.425 KM.

    Plastenički proizvođači obavezni su prema ugovoru zaključenom sa Opšinom da isporuče godišnje 150 kg sezonskih poljoprivrednih proizvoda luka, salate i drugih vrsta povrća kuhinjama Crvenog krsta ili Merhameta na području Opštine Novi Grad u periodu od tri godine.

    „Ovo je već sedma godina kako Opština Novi Grad realizuje ovu vrstu projekata, u cilju razvoja plasteničke proizvodnje što se pokazalo veoma dobro i rentabilno, jer ovim vidom pomoći Opština podstiče poljoprivrednu proizvodnju, smanjuje nezaposlenost, a pomaže i korisnike narodne kuhinje“, rekao je pomoćnik Opštinskog načelnika za privredu, obrazovanje, kulturu, sport i informisanje Tajib Delalić.

    Pravo na dodelu imali su svi građani koji poseduju određenu kvadraturu zemljišta na Novom Gradu, a prednost su imali nezaposleni, nosioci najvećih ratnih priznanja, RVI, šehidske porodice ili porodice poginulih borca, demobilisani borci, civilne žrtve rata, porodica nestalih žrtava rata i drugi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE