Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niški lekari najavljuju štrajk

    Sindikat „Nezavisnost“ Kliničkog centra Niš organizuje polusatni štrajk upozorenja 23. novembra zbog, kako navode, nerešavanja krupnih problema u zdravstvu. Povećanje zarada, poboljšanje uslova rada i sprečavanje korupcije i mobinga u zdravstvu, samo su neki od zahteva upućenih ka Ministarstvu zdravlja i Vladi.
     
    U svakoj zdravstvenoj ustanovi „škripi“, napominju u sindikatu. Tako je u Kliničkom centru, kako su „Novosti“ pisale, zbog ukidanja dopunskog rada ugrožen posao za zaposlene, angažovane na osnovu ugovora o određenom radu, ali i brojne druge usluge KC koje zavise od vanrednog priliva sredstava.
     
    – Za nas u KC je prioritet usvajanje zahteva uprave, koji se odnosi na dopunski i prekovremeni rad i neotkazivanje ugovora o radu zaposlenih u KC Niš, koji rade na određeno – iznosi za „Novosti“ Miodrag Stojković, predsednik Sindikata „Nezavisnost“ KC. – Muči nas i potpisivanje kolektivnog ugovora za KC, koji smo sa upravom dogovorili još prošlog decembra, a odgovor iz Ministarstva zdravlja ni posle skoro godinu dana nije stigao.
     
    U sindikatu kažu da se i 10 godina posle demokratskih promena u zdravstvu ništa nije promenilo i da Vlada sprema reforme koje će biti bolje za pacijente, ali ne razmišlja o zaposlenima.
     
    Otuda traže i isplatu jubilarnih nagrada, nadoknade za prevoz radnika u celosti. Sindikat pokreće niz protesta i tribina „kako bi primorali nadležne na poštovanje struke“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE