Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Toplana u Vranju ostala bez mazuta

    Javno preduzeće „Novi Dom“ iz Vranja nema dovoljno novca za nabavku mazuta za celu grejnu sezonu zbog neplaćenih računa za grejane u iznosu od 115 miliona dinara, izjavio je direktor tog preduzeća Goran Petrović.

    Petrović je kazao da bi bez odobrenja Vlade Srbije za nabavku mazuta iz robnih rezervi građani Vranja mogli da ostanu bez grejanja. Prema njegovim rečima, gradska toplana koja ima šest kotlarnica ovu grejnu sezonu je počela sa minimalnom količinom mazuta preostalom od prošle zime.

    „Za nabavku mazuta za celu grejnu sezonu trebalo bi nam 140 miliona dinara, a građani i pravna lica u Vranju u ovom trenutku nam duguju oko 115 miliona dinara. Zato mazut nabavljamo „u hodu“ cisternu po cisternu, tako smo izdržali mesec dana, ali na duži period potrebna nam je pomoć iz robnih rezervi“, kazao je Petrović.

    On je naveo da se za nabavku mazuta traži avansno plaćanje zbog čega JP „Novi Dom“ za sada može da nabavlja cisternu po cisternu mazuta, kako pristiže novac od naplate računa.

    „Tokom leta nismo mogli da nabavimo mazut, jer smo vraćali dug od prošle grejne sezone. U sličnoj situaciji su i sve ostale toplane u Srbiji tako da očekujem da će Vlada Srbije u toku ove nedelje odobriti preko Udruženja toplana mazut iz robnih rezervi“, rekao je Petrović.

    Prema njegovim rečima, za celu grejnu sezonu u Vranju potrebno je 2.200 tona mazuta, a „Novi Dom“ je od početka ove sezone od sopstvenih sredstava mogao da kupi 300 tona.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE