Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grožđe i vino pomažu u sagorevanju masti

    Sastojak pronađen u crvenom vinu može da se bori sa negativnim efektima gojaznosti i može smanjiti rizik ove bolesti kod starijih osoba, pokazuje nova studija. Kada ga uzimate stalno, prirodni sastojak poznat kao resveratrol, pronađen u vinima, grožđu i kikirikiju, ima isti efekt kao niskokalorične dijete.

    Profesor Patrik Šruven sa Univerziteta u Mastrihtu, Holandija, koji je vodio studiju, rekao je da je uticaj resveratrola na gojazne osobe mali, ali značajan.

    „Mislimo da je pozitivna stvar to što je veoma efikasan u usporavanju metabolizma, a u isto vreme pomaže sagorevanju masti. Još uvek testiramo da li se sastojak mora uzimati svaki dan u malim dozama ili na neki drugi način“, rekao je profesor Šruven, prenosi Teleraph.

    Dodao je da su uzbuđeni zbog toga što su otkrili koji sastojak pomaže gojaznim osobama, jer je problem gojaznosti sve više u porastu. Smanjenje metabolizma u njihovom slučaju nije loša stvar, jer to znači da će imati manje potrebe za unos hrane, a da će metabolizam biti efektivniji.

    Resveratrol može da smanji masti u jetri, krvni pritisak kao i nivo šećera. Vino pomaže sagorevanju masti i smanjuje rizik od nekih bolesti koje su moguće u zrelijim godinama kao što su Dijabetes tipa 2 i karcinom.

    Naučnici sugerišu da je preterano konzumiranje vina ili bilo kog drugog alkohola više štetno nego korisno, ali resveratrol bi možda mogao da se izdvoji u kapsule koje bi se redovno uzimale.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE