Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbjagas ima najniže cene gasa za sve kupce

    Nakon objavljivanja novih cena gasa najniže cene za sve kupce ima Srbijagas i to 35,4 dinara po kubnom metru, a najviše Polet iz Plandišta – 42,8 dinara, navodi se u saopštenju Agenciju za energetiku Srbije.
     
    Domaćinstva za gas najmanje plaćaju Jugorosgasu – 36,8 dinara po kubnom metru, a najviše požarevačkom Sigasu – 43,4 dinara. Cena gasa za domaćinstva kod Srbijagasa je 37,8 dinara po kubnom metru.
     
    Marža ili distributivna razlika koja obuhvata troškove distribucije i trgovine na malo iznosi izmedju 14 i 21 odsto od ukupnog računa odnosno oko 19 odsto u proseku, ako se izuzmu cene Srbijagasa i Jugorosgasa koji nisu uporedivi zbog strukture kupaca.
     
    Cene za domaćinstva Javnog preduzeća Srbijagas i Resava gas su niže od ostalih i zbog toga što se kod tih preduzeća novim cenama koriguju neki u dosadašnjoj ceni priznati troškovi, koji se nisu pokazali opravdanim, kazali su u AERS-u.
     
    Agencija je ocenila i da je broj distributivnih preduzeća u Srbiji neracionalno veliki u odnosu na broj kupaca i obim potrošnje gasa.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE