Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koncert najavljuje Slobodnu zonu

    Koncertom Borisa Kovača i Davida Jengibarjana (Jermenija) u Kulturnom centru Rex 28. oktobra u 20h biće najavljen filmski festival Slobodna zona.

    Muzičko zagrevanje činiće duo kome će ovo biti drugi zajednički nastup nakon Interzone festivala u Novom Sadu. Svojim specifičnim izrazom u kome se kombinuje klasična, jazz i kamerna muzika, uz improvizaciju i elemente bogatih nacionalnih tradicija, ova dva autora će otvoriti prostor za muziku koja prati društveni angažman i na taj način otvoriti sedmo izdanje festivala.

    David Jengibarjan je rođen u Jermeniji, gde je započeo svoje muzičke studije harmonike, a od 1995. godine, nastavlja svoje muzičko obrazovanje u Mađarskoj. Svirao i komponuje muziku za nekoliko filmova i pozorišnih predstava. Član je nekoliko etno i jazz grupa, a vodi Yengibarian Trio, sa kojim je nastupao širom Evrope.

    Kovač je nastupao na preko 250 festivala, u više od 30 zemalja na četiri kontinenta, izvodeći sopstvenu muziku sa orkestrima koje je vodio, ili u okviru pozorišnih i plesnih predstava za koje je pisao muziku. Njegovih 12 autorskih albuma je objavljeno u inostranstvu i distribuirano u čitavom svetu, a poslednjih godina dobio je značajne nagrade za primenjenu muziku u Srbiji: Sterijinu i nagrade festivala Cinema City za najbolju filmsku muziku za filmove «Na lepom plavom Dunavu» Darka Bajića i « Beli beli svet» Olega Novkovića.

    Cena karte je 100 dinara, a prihod od ulaznica namenjen je Svratištu za decu koja žive i/ili rade na ulici.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE