Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kina zabranila reč „okupirajmo“

    Verovatno zbog straha da se slični pokreti ne pojave i u ovoj zemlji, kineske vlasti odlučile su da blokiraju reč „okupirajmo“ na internet pretraživaču popularnog kineskog mikrobloga Sina Weibo, prenosi Huffington Post.

    Pokret „Okupirajmo Wall Street“ proširio se širom sveta u poslednjih nekoliko dana, a to je dovelo do sukoba s policijom u Melburnu, nasilja u Rimu i masovnih protesta u drugim zemljama, dok su protesti u SAD-u u nekim momentima su pretili da prerastu u ozbiljne sukobe u poslednjih nekoliko dana.

    Kina je ova dešavanja posmatrala vrlo pažljivo i ne želi nešto slično na svojim ulicama. U međuvremenu se na Facebooku pojavile grupe poput „Okupirajmo Kinu“, pa su se vlasti u ovoj zemlji odlučile na ovakvu meru.

    Ovo je lista reči i fraza koje su zabranjene.

    Occupy Beijing, Occupy Shanghai, Occupy Guangzhou, Occupy Xi’an, Occupy Chongqin, Occupy Tianjin, Occupy Urumqi, Occupy Lhasa, Occupy Changsha, Occupy Wuhan, Occupy Nanchang, Occupy Fuzhou, Occupy Nanjing, Occupy Dalian, Occupy Hangzhou, Occupy Harbin, Occupy Chengdu, Occupy Kunming, Occupy Hohhot, Occupy Haikou, Occupy Zhengzhou, Occupy Changchun, Occupy Shenyang, Occupy Xining, Occupy Lanzhou, Occupy Taiyuan, Occupy Yinchuan, Occupy Shijiazhuang, Occupy Jinan, Occupy Nanning.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE