Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zdravstveni radnici traže veće plate

    Oko 2.000 članova Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije protestovalo je u utorak u centru Beograda, zahtevajući između ostalog povećanje zarada tako da prosečna plata u zdravstvu bude u vrednosti prosečne potrošačke korpe.

    Predstavnici tog sindikata su svoje zahteve predali na pisarnici Vlade Srbije, gde im je rečeno da u utorak nema ko sa njima da razgovara i da će ih u petak u 13 časova primiti ministar zdravlja Zoran Stanković, rekao je predsednik sindikata Zoran Savić. On je dodao da će nakon sastanka sa resornim ministrom sindikat odlučiti o daljim koracima.

    Savić je naveo da su zahtevi tog sindikata i da se iz skupštinske procedure povuče Zakon o izmenama i dopunama zakona o platama u državnim organima i javnim službama, poštovanje Socijlno-ekonomskog sporazuma i izjašnjavanje Socijalno-ekonomskog saveta Srbije o propisima koji utiču na materijalno-socijalni položaj zaposlenih. Zatim, sindikat traži zaštitu prava zaposlenih na dostojanstven stručan rad i gradjana da budu lečeni po pravilima struke, kao i potisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za socijalnu zaštitu u Srbiji.

    Protesna kolona je u 11 časova krenula sa Trga Nikole Pašića ka Vladi Srbije u Nemanjinoj ulici, a saobraćaj se odvijao otežano tokom prolaska te kolone.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE