Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Med, rotkva i ren čiste organizam

    U jesenjim i zimskim mesecima organizam traži osveženje i regeneraciju, a ona može da se postigne uz pomoć određenih namirnica. Uvođenjem drugačijih zdravijih navika, poboljšava se zaštitni sistem, cirkulacija krvi i metabolizam.
     
    Dodavanjem uz svaki osnovni obrok jedne do dve supene kašike pšeničnih klica, i isto toliko mlevenih sirovih semenki lana, bundeve ili susama, postiže se redovnije pražnjenje i detaljnije čišćenje creva. Takođe, svakom osnovnom obroku treba dodati jednu supenu kašiku nerafinisanog, hladno ceđenog maslinovog ulja i jednu kašičicu lanenog ulja. Treba voditi računa da to ne bude više od tri puta na dan. Na ovaj način podstiče se redovnije pražnjenje žučne kese, bolja detoksikacija organizma, bolje varenje, čišćenje krvnih sudova, bolji rad srca… Za detoksikaciju organizma posebno se preporučuju ren, rotkva i med.
     
    Priprema rendanog rena bez soli, uz dodatak jabukovog sirćeta i meda po ukusu, i spakovanog u zatvorenoj tegli, ali ne duže od deset dana, takođe može pomoći organizmu. Ren se dodaje u prohlađeno jelo, a kada se naviknete na njegovu ljutinu, treba ga koristiti tri puta na dan. I to, pre jela na prazan želudac, ili uz voće. Ovako spremljen ren pomaže rastvaranju viška sluzi u organizmu, kod pušača rastvara naslage katrana, jača disajne organe, uspostavlja kvalitetnu crevnu floru i čisti urinarni trakt.
     
    Čišćenje organizma rotkvom i medom takođe je delotvorno. To se postiže tako što se dve crne rotkve izdube u sredini i udubljenja premažu medom. Sačeka se nekoliko sati da se u udubljenjima napravi sok, to popije i, ponovo premaže medom. Opet sačeka da se stvori sok i popije. Postupak se ponavlja nekoliko puta u toku dana. Ovakav tretman je efikasan za čišćenje disajnih organa, oslobađanje od šlajma i katrana, od sluzi i toksina. Usto, uspešno čisti krvne sudove i zglobove, poboljšava cirkulaciju i utiče na bolji rad jetre.
     
    Čišćenje kože je posebno značajno u jesenjem i zimskom periodu. U tu svrhu se koristi hladno ceđeno maslinovo ulje, voda i morska so. Preparat se pravi u određenoj srazmeri, gde se u 50 mililitara maslinovog ulja stavlja isto toliko vode i pola čajne kašičice morske soli. Zavisno od količinekoja vam je potrebna, sastojci se mogu srazmerno povećavati i smanjivati. Pre svake upotrebe smeša treba dobro da se promućka, stavlja na vlažnu kožu tela i lica nakon tuširanja, jedan do dva puta na dan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE