Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Osam trikova za meke ruke i u hladnim mesecima

    Ruke imaju vrlo mali broj lojnih žlijezda zbog čega su po prirodi sklone isušivanju. Osim toga, ruke su neumorne radnice koje su u pogonu ne samo na radnom mestu već i u domu, vrlo često zaboravljamo da su one i naš ukras.
     
    Zbog relativno malog broja lojnih žlezda, ruke su sklone isušivanju. Vrlo često početak i kraj brige o rukama je nanošenje hidratante kreme nakon pranja, ali jednostavnom i prirodnom negom možemo rukama pomoći da zasijaju onako kako i zaslužuju.
     
    1. U sredstvo za pranje posuđa ulite malo bademovog ulja (jedna čajna kašičica biti će dovoljna). Voda će smekšati tvrdu kožu, a ulje će pružiti potrebnu hidrataciju.
     
    2. Mrtve ćelije kože možete ukloniti domaćim pilingom napravljenim od krupne morske soli i limuna koji ćete u ruke umasirati starom četkicom za zube.
     
    3. Piling možete napraviti i od dve kašičice šećera pomešanih s uljem (maslinovim, suncokretovim, biljnim ili dečjim). S tom smesom izmasirajte ruke i isperite mlakom vodom.
     
    4. Ruke operite toplom vodom pa ih zatim grubom krpom za pranje ili platnom dobro izribajte. Dok je koža još lagano vlažna, nanesite smesu pripremljenu od kašičice meda i žličice maslinovog ulja. Na ruke navucite plastične rukavice, a preko njih pamučne i ostavite tridesetak minuta.
     
    5. Zagrejanim mlekom namažite ruke pet minuta, čime ćete uticati na jačanje noktiju i hidrataciju kože. Nije samo mleko bogato mlečnom kiselinom već i prirodna alpha hydroxy kiselina koja nežno skida mrtve ćelije, a visok nivo kalcijuma jača krhke i mekane nokte.
     
    6. Želite li se rešiti zanoktica zagrejte malu kašičicu maslinovog ulja koju ćete umasirati u zanoktice. Prilikom masiranja koristite samo vrhove prstiju.
     
    7. Kremu za ruke možete sami napraviti miksovanjem dve čaše bademovog i jedne čaše sezamovog ulja pomešanih s 50 grama esencije vanilije. Mekoća, elastičnost i neodoljivi miris stopostotno su zagarantovani!
     
    8. Za one hrabrije ljubitelje kozmetičkih eksperimenata evo recepta koji zahteva malo više truda, ali garantuje i prekrasne ruke. Sastojci potrebni za bogatu kremu za ruke su: jedno belance, dve male kašičice ružine vodice i ista merica samlevenog ječma i glicerina. Kao šećer na kraju dodajte dve i po kašičice meda. Nanesite je na ruke i držite nekoliko minuta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE