(VIDEO) "Moje pesme, moji snovi" prvi put u Salcburgu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  (VIDEO) “Moje pesme, moji snovi” prvi put u Salcburgu

  Više od pola veka posle premijere na Brodveju mjuzikl “Moje pesme, moji snovi” (The Sound of Music) Ričarda Rodžersa i Oskara Hamerstejna iz 1959. godine imaće premijeru u austrijskom Salcburgu, u kojem se i odvija radnja priče.

  Po pisanju britanskog “Sunday Telegrapha”, popularni mjuzikl utemeljen na istinitoj priči o porodici Fon Trap i njenom begu od nacista 1938, decenijama je smatran sramotnim podsetnikom na ulogu Austrije u Drugom svetskom ratu
   
  “Poput većeg dela Austrije, Salcburg dugo nije mogao, ili nije bio spreman, da se suoči s prošlošću”, smatra Karl Filip Fon Maldehem, umetnički direktor pozorišta “Salzburger Landestheater”, gde će u nedelju 23. oktobra biti izvedena prva premijera tog mjuzikla.
   
  Prva četiri izvođenja mjuzikla već su rasprodata. Mjuzikl će se izvoditi jednom nedeljno do juna naredne godine, a rasprodato je gotovo 90 odsto ulaznica za izvođenja do januara 2012. godine.
   
  Originalna brodvejska produkcija mjuzikla premijerno izvedena 16. novembra 1959. postigla je veliki uspeh i od tada je doživela mnoge produkcije i izvođenja. Filmska verzija, sa Džuli Endrjus i Kristoferom Plamerom glavnim ulogama, snimljena 1965. bila je još uspešnija, a film je bio jedan od najgledanijih tokom 60-ih godina prošlog veka.
   
  Mnoge pesme iz mjuzikla postale su klasici – uključujući naslovnu numer “The Sound of Music”, “Edelweiss”, “My Favorite Things”, “Climb Ev’ry Mountain”, “Do-Re-Mi”…
   
  Film je 2001. godine Američka kongresna bibilioteka zaštitila u okviru Nacionalnog filmskog registra i proglasila ga “kulturno, istorijsko i estetski važnim”.
   
  Iako je radnja smeštena u Salcburg, stvarna porodica Fon Trap pre nego što je krenula na turneju kao porodična trupa, živela je u njegovom predgrađu Ajgenu. Godine 1938. pobegla je prvo u Italiju, a zatim u SAD, gdje je nastupala pod nazivom “Trapp Family Singers”.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE