Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mladenovački proizvođači mleka dobili 50 steonih junica

    Proizvođačima mleka u Mladenovcu predato je prvih 50 steonih junica rase holštajn. Grad je ove godine prvi put obezbedio bespovratna sredstva za nabavku ove rase u iznosu od 75% vrednosti junice, dok ostatak plaćaju registrovani poljoprivredni proizvođači koji su ostvarili pravo na subvenciju.
     
    Na konkurs Sekretarijata za privredu prijavilo se 115 proizvođača i svi će dobiti subvenciju.
     
    Predaji prvih grla mladenovačkim proizvošačima prisustvovali su član Gradskog veća Miroslav Čučković i gradska sekretarka za privredu Olivera Savović
     
    – Veoma smo ponosni što smo uspeli da, pored bespovratnog podsticaja voćarstva i povrtarstva projektom „Zeleni prsten“, u Beogradu pomognemo i stočarstvo. Za ovu namenu smo izdvojili znatna sredstva, a mladenovački proizvođači mleka prvi su koji dobijaju po jednu steonu junicu, čime pojačavamo stočni fond i u Mladenovcu i u celom Beogradu. Količine mleka koje ćemo dobiti su veoma značajne za naše stanovništvo, pa ćemo ove mere sprovoditi i sledeće godine. Budući da je junice uzgajio PKB, ovo je i dobar način da grad dodatno poboljša proizvodnju stočnog fonda u ovoj korporaciji – rekao je Čučković.
     
    Olivera Savović podsetila je da grad svake godine raspisuje više konkursa kojima pomaže registrovanim poljoprivrednim proizvođačima.
     
    Vršilac dužnosti generalnog direktora PKB korporacije Rajko Mandić istakao je da je taj kombinat najbolji uzgajivač steonih junica rase holštajn, koje imaju najveću mlečnost – dok je prosek Srbije oko 2.000 litara, upravo zahvaljujući PKB korporaciji prosek Beograda je više od 6.000 litara po kravi godišnje.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE