Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sokobanja dobila akva park

    Akva park u Sokobanji vredan 133 miliona dinara, koji je završen danas, pomoći će da se poboljša turistička ponuda ovog mesta.


    Kompleks sadrži poluolimpijski bazen sa sportskom opremom, kupalište za odrasle i decu, bazen sa tri tobogana i upravnu zgrada sa pratećim sadržajima i prostire se na 1,6 hektara.

    Čelnici lokalne samouprave su istakli da je „akva park najznačajniji investicioni projekat u Sokobanji u poslednjih 30 godina“.

    Predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić očekuje da će se nakon izgradnje akva parka povećati broj turista u tom gradu. Lukić je ocenio da je brza izgradnja akva parka pokazala da opština ima dobre kapacite, jer je u kratkom roku izdala sve neophodne dozvole za gradnju.
     
    Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić je, obilazeći završne radove na akva parku koji je počeo da se gradi 4. aprila ove godine, kazao da je to samo jedan od 247 projekata koji se finansiraju iz Programa pomoći građevinskoj industriji u uslovima svetske ekonomske krize za koji je država izdvojila ukupno 18 milijardi dinara.

    „Ovim projektom turistička ponuda Sokobanje biće poboljšana, a veliki broj projekata u okviru programa za pomoć građevinskoj industriji su upravo takvi, napravljeni u skladu sa potrebama lokalnih samouprava“, istakao je ministar.
     
    Dulić je prisutnim građanima poručio da je akva park izgrađen od njihovog novca i pozvao sve da posete Sokobanju i akva park na početku sledeće letnje sezone.
     
    On je takođe pozvao sve lokalne samouprave u Srbiji da građanima brže izdaju dozvole za gradnju, što će doprineti da se više ne postavlja pitanje konkurentnosti srpske privrede.
     
    „Ovih dana se u Srbiji završava veliki broj građevinskih projekata čime postavljamo standard da projekti koji se započnu moraju biti i završeni“, kazao je ministar dodajući da se radovi završavaju na vreme zbog striktne kontrole koju sprovodi ministarstvo.
     
    On je rekao da je ”Srbija bila zemlja betonskih skeleta, u kojoj su projekti započinjani i nikada završavani, ali da je tome došao kraj”.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE