Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvorena stočna pijaca

    U naselju Tavija kod Kostajnice danas je otvorena stočna pijaca i otkupna stanica na površini od četiri i po dunuma, čija je izgradnja koštala 200.000 KM.
     
    Marko Čolić, načelnik opštine Kostajnica, koji je otvorio pijacu, rekao je da činjenica da stočna pijaca u Kostajnici počinje s radom nakon 70 godina pokazuje opredeljenost opštine za rad na ubrzanom razvoju poljoprivrede.
     
    “Većina stanovnika naše opštine živi indirektno ili direktno od poljoprivrede i mi smo se opredelili da im omogućimo uslove za plasman svojih proizvoda, kako stočarskih tako i ratarskih i voćarskih“, rekao je Čolić.
     
    Prostor stočne pijace i otkupne stanice, u okviru koje se nalazi i laktofriz, u narednih pet godina predan je ugovorom na upravljanje Opštoj poljoprivrednoj zadruzi “Prvi izvor“.
     
    Mirko Kolundžija, direktor zadruge, ističe da je ova zadruga formirana pre tri i po godine s ciljem da bude nosilac razvoja poljoprivrede na području opštine. Kolundžija je najavio da će stočna pijaca raditi svakog ponedeljka od sedam časova, a otkupna stanica svakodnevno od ponedeljka do subote.
     
    Prvi kupac bio je Dragoljub Mijatović iz sela Grdanovac koji se nada da će pijaca dobro raditi.
     
    “Ovo nam mnogo znači da ne moramo prodavati i kupovati u Knežici, Prijedoru, Novom Gradu ili Kozarskoj Dubici“, kaže Mijatović.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE