Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radovi na postrojenju na Nišavi vredni 13 miliona dinara

    Privredno društvo za distribuciju električne energije „Jugoistok Niš“ rekonstruisaće mini hidroelektranu „Sveta Petka“. Ugovor sa izvođačima koji će obaviti projektovanje, isporuku opreme, kao i građevinske i elektromontažne radove trebalo bi da bude potpisan početkom decembra ove godine, a radovi bi mogli da krenu već početkom 2012.


    U hidroelektrani na Nišavi biće obavljena rekonstrukcija razvodnog postrojenja, zamena rastavne i rasklopne opreme i mernih transformatora. Budžetska vrednost radova iznosi 13 miliona dinara.
     
    – Oprema je dotrajala, a pojedina je stara i 90 godina, na ivici je ispravnosti ili je potpuno nefunkcionalna. Zbog toga smo se odlučili da je zamenimo – kaže za „eKapiju“ Dalibor Nikolić, inženjer u preduzeću „Jugoistok“.
     
    On dodaje da je samim tenderom predviđeno da radovi traju do 100 radnih dana, ali da je moguće, u zavisnosti od kapaciteta odabranog izvođača, i da budu završeni za 60 dana.
     
    MHE „Sveta Petka“ ima 3 agregata naizmenične struje ukupne snage 750 kVa. Otvaranje ponuda iz javnog poziva za izvođača radova biće obavljeno 27. oktobra, a odabir će biti obavljen do 4. novembra.
     
    Ova hidrocentrala prve kilovate električne energije proizvela je još davne 1908. godine. Sagrađena je na inicijativu građana Sićeva i tadašnjeg gradonačelnika Niša Todora Milovanovića. Projekat je izradio Aćim Stevović, profesor beogradskog Tehničkog fakulteta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE