Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Fiatu počela proizvodnja platforme za novi model automobila

    U pogonu karoserije kragujevačke fabrike „Fiat automobili Srbija“ montirani su novi roboti i počela je proizvodnja platforme za novi model „Fiat“-ovog automobila, a od kraja oktobra će početi da se sklapa kompletna šasija.

    Probna serija od 400 automobila će biti gotova do kraja godine, i posle svih probnih ispitivanja taj automobil će ući u serijsku proizvodnju, rekao je Mlađan Dinkić nakon obilaska fabrike automobila u Kragujevcu.

    Novi model „Fiat“-ovog automobila biće predstavljen u martu naredne godine na sajmu u Ženevi. Masovna proizvodnja automobila kreće na proleće, a trenutno je na gradilištu FAS oko 2.000 radnika iz cele Srbije.

    Menadžeri kompanije „Fiat“ su me uverili da će automobil koji će biti predstavljen u Ženevi biti napravljen od 80% delova proizvedenih u Srbiji. To će biti kragujevački automobil, jer se pored postojećih šest dobavlja delova koji grade svoje pogone javile još tri fabrike koje će da proizvode delove za „Fiat“ – izjavio je Dinkić.

    Automobil koji će se praviti u Kragujevcu neće biti jeftin, već će prema svom kvalitetu i karakteristikama dospeti u visoku „B“ klasu. Namenjen je pre svega izvozu na svetsko tržište, a u Srbiji će, kako procenjuje menadžment kompanije „Fiat“, biti prodato samo 1% proizvodnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE