Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zemun: Četvorica radnika poginula


    Četvorica radnika su poginula, jedan je teško povređen, a ne zna se da li ima još zatrpanih radnika u odronu zemlje prilikom sanacije klizišta u Zemunu u Ulici Marine Prilaz na Kalvariji, javlja naš reporter sa lica mesta.


    Odron se dogodio oko 13.54 u blizini vrtića Flora, u Ulici Marine Prilaz, gde su radnici firme „Grading s.s.“ radili na sanaciji klizišta, koje je u međuvremenu proradilo.

    Kako smo nezvanično saznali, u odronu je bilo zakopano šest radnika i mašina sa kojom su iskopavali zemlju.

    Posle sat i po vremena dva radnika su izvučena iz odrona. Jedan je izvučen mrtav, a jedan je sa teškim povredama kičme prebačen u Zemunsku bolnicu, gde mu se stanje zakomplikovalo, pa je odvežen u Urgentni centar.

    Oko 15.30 sati izvučen je još jedan radnik koji je bio mrtav.

    Na mesto tragedije prvo je stigla Hitna pomoć i vatrogasci koji su sve činili da nesrećne radnike izvuku iz odrona. Ubrzo zatim je stigao i specijalni tim za vanredne situacije koji trenutno radi na otkopavanju tela preostalih radnika.

    Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić je rekao da će zbog rizičnog terena i opasnosti od odrona potraga za telima preostalih nastradalih radnika trajati još nekoliko sati, a najverovatnije će biti nastavljena i sutra.

    „Radiće se sigurno cele noći. Sada se nazire telo jednog nastradalog radnika i trenutno se radi na njegovom iskopavanju, a za drugo se samo pretpostavlja gde se nalazi pošto se ne zna tačno“, naveo je Marić.

    Inače, u martu prošle godine došlo je do obrušavanja upravo tog brda na Kalvariji, gde se nalazi i vrtić „Flora“. Deca su ubrzo bila evakuisana iz vrtića i srećom tada niko nije bio povređen. Dvorišta okolnih kuća tada su se obrušila u potpunosti, a odron je oštetio i garaže i šupe koje su se nalaze ispod nestabilnog brda.

    Dačić: Poslodavci u policiji



    Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je novinarima rekao da se nesreća dogodila prilikom sanacije klizišta, a da su do sada izvučena tela tri osobe koje su izgubile život, dok je jedna sa teškim telesnim povredama prebačena u bolnicu.

    Dačić je kazao da se pod zemljom nalaze još najmanje dva lica i da se taj broj tačno ne zna jer poslodavci nisu još rekli koliko je ljudi bilo angažovano na izvođenju tih radova.

    Predstavnici firme „Gradin s.s.“, angažovane na izvođenu radova, daju izjave u policijskoj stanici Zemun, rekao je ministar.

    Prema Dačićevim rečima, predstavnici firme daju izjave o tome da li se radilo po propisima, da li su primenjene sve mere zaštite na radu, a kako bi se utvrdilo gde je nastala greška i da li postoji odgovornost poslodavaca za gubitak ljudskih života.

    „Ovo je težak incident u kojem je veliki broj radnika izgubio život i treba proveriti šta je uzrok, odnosno da li je došlo do kršenja zakonskih propisa i pravila prilikom radova ovakve vrste“, istakao je ministar.

    On je uputio saučešće porodicama nastradalih, istakavši „da je današnja nesreća velika pouka da se mora voditi računa kada se izvode radovi“.

    „Vidite kakva je situacija, sada je veoma teško da se izvede akcija spasavanja imajući u vidu da postoji mogućnost da se odron nastavi i da se pomoćne zgrade obruše i ugroze i životi spasilaca“, naglasio je Dačić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE