Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Povlače se iz prodaje antibebi pilule sa greškom

    Jedna farmaceutska kompanija iz Alabame povlači iz prodaje pilule za kontracepciju zbog “problema u pakovanju”.
     
    Portparol Qualitest farmacije rekao je da „ne postoje trenutni neposredni zdravstveni problemi“ zbog greške u pakovanju. Umesto toga, rekao je on, glavni problem je to što žene mogu nenamerno da zatrudne posle uzimanja ove oralne kontracepcije. 

    „Nenamerna trudnoća, kao posledica je veliki problem,” rekao je porparol Kevin Vigins. “Zato je kompanija preduzela drastične mere.” 

    Vigins je saopštio da je sporno 1.4. miliona pakovanja koja su distribuirana apotekama i mušterijama od prošle godine. 

    “Blisteri koji se nalaze unutar kutije su rotirani unazad za 180 stepeni, čime je poremećena nedeljna orijentacija tableta”. Zbog toga brojevi na pilulama kao i datum isteka trajanja više nisu vidljivi. 

    „Zbog greške u pakovanju, dnevni režim konzumacije pilula možda nije tačan i žena je pod rizikom da ima nezaštićeni seks, a samim tim i neželjenu trudnoću,” rekao je predstavnik kompanije. 

    “Qualitest” je upozorio mušterije koje imaju te proizvode da počnu sa sprovođenjem nehormonske terapije i da se konsultuju sa doktorom. 

    „Mi vredno radimo na tome da naši proizvodi budu bezbedni. Čim smo saznali za grešku pozvali smo sve distributere da povuku tablete iz prodaje. Ipak, reč je o velikoj greški, ali smo pacijente stavili na prvo mesto.”

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE