Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jogurt leči depresiju

    Mlečni obrok jača imunitet, pomaže i kod mamurluka i kod loše probave, niskokaloričan je i idealan za mršavljenje, a po svojim učincima zdraviji i od mleka, a probiotici, ili “dobre bakterije”, koji se nalaze u mlečnim proizvodima mogu promeniti hemijski sastav mozga i tako izlečiti depresiju, utvrdili su irski naučnici.
     
    Bakterija Lactobacillus rhamnosus drastično smanjuje simptome stresa, anksioznosti i poremećaja vezanih uz depresiju, pokazalo je istraživanje sprovedeno na miševima.
     
    Jogurt leči i sprečava mnoštvo drugih problema – uništava loše bakterije u grlu, jača imunitet, a ako se jede kao užina na poslu, čuva liniju jer je osećaj sitosti duži. Bakterije koje pretvaraju mleko u jogurt – L. acidophilus, L. bulgaricus, S. thermophilus i bifidobacteria, uravnotežiće crevnu mikrofloru i olakšati probavu, naročito nakon tretmana antibioticima, ali i koje čaše previše.
     
    Ne samo da će opraviti “izmučeni” želudac nego će “u paketu” pružiti telu belančevine, vitamine B 12 i magnezijum i kalijum koji najčešće nedostaju nakon što se pretera sa alkoholom. A oni koji se odluče za “light” varijantu mlečnog eliksira, smanjiće i rizik od visokog pritiska za 50 posto, tvrde španski naučnici.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE