Čista četkica za zube protiv prehlada

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čista četkica za zube protiv prehlada

  Stomatolozi preporučuju redovno čišćenje i menjanje četkica svaka tri do četiri meseca, ali dezinfikovanjem četkice takođe možete da sprečite pojavu bakterija i klica koje narušavaju zdravlje, i izazivaju zdravstvene probleme poput prehlade i gripa.
   
  Najbolji način dezinfekcije je kombinacija dnevnog i povremenog, temeljnog čišćenja.

  Korak 1
  Perite četkicu svaki put kad završite s korišćenjem tako što je stavite pod mlaz vruće vode te uz pomoć prstiju uklonite sve ostatke nečistoća i kaladonta. Završite pranje pod mlazom hladne vode.

  Korak 2
  Svako veče umočite četkicu za zube u čašu antibakterijske vode za ispiranje usta. Uronite vrh četkice na strani gde su vlakna u vodu i jako mešajte oko 30 sekundi, pre nego četkicu ostavite u vodi za ispiranje usta preko noći. Ujutru tu antibakterijsku vodu bacite.
  Korak 3
  Jednom nedeljno četkicu ostavite preko noći u sirćetu. Svakako koristite belo sirće jer će smeđe trajno obojiti vlakna.

  Korak 4

  Četkicu jednom mesečno možete oprati i u mašini za sudove. Bitno je staviti je u gornji deo mašine, kako je toplina koja se razvija u donjem delu tokom pranja ne bi otopila.

  Korak 5
  Čistoća drške takođe nije nebitna. Nakon svakog pranja zuba isperite dršku pod vrućom vodom i temeljito osušite. Svakih nekoliko dana operite je sapunom i vrućom vodom.

  Saveti i upozorenja
   
  Ako nemate antibakterijsku vodu za ispiranje usta, možete u čašu hladne vode dodati dve kašičice sode bikarbone i u tome namakati četkicu. Alternativno, možete dodati kašičicu hidrogen peroksida u čašu vode i to koristiti.

  Perite ruke svaki put kad perete zube, i pre i posle, kako biste sprečili prenos klica. Uvek pri ruci imajte zalihu novih četkica za zube kako biste u slučaju bolesti staru mogli da zamenite.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE