Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Američka donacija za Feliks Romulijanu

    U palati „Feliks Romulijana“ u blizini Zaječara danas će biti potpisan Ugovor o američkoj donaciji od 65.800 dolara namenjenih za taj arheološki lokalitet, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije.
     
    Na konferenciji za štampu povodom potpisivanja ugovora govoriće državni sekretar za turizam Goran Petković, državni sekretar za kulturu Snežana Stojanović Plavšić, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Meri Vorlik i direktor zaječarskog Narodnog muzeja Bora Dimitrijević.
     
    Kasnoantički lokalitet Feliks Romulijana nalazi se desetak kilometara od Zaječara na putu ka Paraćinu i predstavlja rezidenciju imperatora Gaja Valerija Galerija Maksimilijana (297-311 nove ere), a sredinom 2007. upisan je na listu svetske kulturne baštine specijalizovane Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO).
     
    Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je u protekle četiri godine odobrilo sredstva za nekoliko projekata za lokalitet Feliks Romulijana u ukupnom iznosu od 21 milion dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE