Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koja je idealna težina u trudnoći?

    Buduće mame koje se ugoje više nego što bi trebalo rizikuju komplikovanje trudnoće i probleme nakon porođaja.


    Ako je osećaj gladi preveliki, bolje bi bilo pojesti voće nego hamburger.

    Ako ste pre trudnoće imale normalnu težinu, tokom nje ne bi trebalo dobiti više od 12 kilograma. Njih ćete, nakon porođaja, lako izgubiti i vratiti staru liniju, tako da za to ne morate brinuti, a sada je najvažnije misliti na zdravlje deteta.

    Ako ste u trudnoću ušle jako mršave, onda se možete ugojiti i do 16 kilograma, ali ako ste bie gojazne, nastojte da toekom trudnoće ne dobijete više od deset kilograma.

    Međutim, zašto je toliko važno voditi računa o kilogramima pre i nakon trudnoće?

    Zbog toga što će se, budete li se u trudnoći ugojile više od 12 kilograma, u organizmu početi gomilati masnoća i tečnost, što može dovesti do komplikacije trudnoće ili gadnih problema nakon samog poroda.

    Istraživanja pokazuju da su gojazne žene sklone rađanju beba s urođenim srčanim manama i drugim abnormalnostima, za razliku od onih koje imaju normalnu telesnu težinu. Takođe, punačkije trudnice imaju veći rizik za dobijanje dijabetesa, visokog krvnog pritiska, a moguć je i porođaj carskim rezom kao i obilno krvarenje.

    Na samom početku trudnoće dobija se mnogo kilograma, u proseku prva tri meseca je reč samo o kilogram ili dva, a neke trudnice zbog čestih jutarnjih mučnina u tom periodu čak mogu i smršati.

    U drugom tromesečju buduća majka dobije pet do šest kilograma, od čega na bebu odlazi jedan, dok u trećem tromesečju dobije četiri ili pet kilograma.

    Imajte na umu da je beba tada već teška od dva i pl do tri i po kilograma. Neposredno pre porođaja težina uglavnom prestaje da raste, a pojedine trudnice tada mogu i izgubiti koji kilogram.

    Da ne biste dobile više kilograma nego što je to preporučljivo, kada budete osećale glad razmislite o tome osećate li zapravo žeđ, jer je veoma moguće da ste zbog hormonalne neuravnoteženosti dehidrirale.

    Ako se ispostavi da ste ipak gladne, bolje je da pojedete neko voće ili napravite voćni šejk.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE