Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rezerve krvi stabilne, ali je potreban veći odziv davalaca

    Rezerve krvi u Institutu za transfuziju krvi Srbije su, posle velikog odziva davalaca, stabilne i više nema potrebe za odlaganjem pojedinih operacija, izjavila je predstavnik tog instituta Gordana Antuljeskov.


    Ona je navela da je krv juče dalo 300, a prethodnog dana 360 građana i izrazila nadu da će takav pozitivan trend biti nastavljen i narednih dana.

    Snabdevanje krvlju je bilo relativno dobro tokom celog leta, ali je situacija u pogledu krvi postala teška u prvoj sedmici septembra kada su čak morale i da se odlažu pojedine operacije, rekla je Antuljeskova.

    Ona je istakla da je u prvoj sedmici septembra bilo otežano snabdevanje krvlju iz Novog Sada, Subotice i drugih centara, s obzirom na to da se u Beogradu leče ljudi iz cele Srbije, ali da se i u tome situacija sada znatno popravila i da su i iz tih gradova izašli u susret potrebama Instituta.

    Antuljeskova je rekla da su popravljanju zaliha krvi doprineli i apeli u javnosti i medijima da se zbog nedovoljnih količina najdragocenije tečnosti gradjani odazovu i pomognu u humanoj akciji davanja krvi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE