Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Optužnice zbog malverzacija u Americi

    U Americi je protiv 91 osobe, uključujući doktore i bolničarke, podignuta optužnica zbog malverzacija u zdravstvu koje su napravile štetu u visini od 295 miliona dolara.
     
    Neki od 91 optuženih su navodno ispostavljali račune američkoj vladi za zdravstvene usluge ljudima koji su ranije preminuli.

    Američka policija, u vezi ove afere, izvršila je hapšenja u osam gradova, potvrdio je tužilac Erik Holder. Reč je o malverzacijama u okviru vladinog programa „Mediker“, koji je namenjen pomoći stanovništvu starijem od 65 godina, i čije troškove lečenja preuzima država.

    Oko 400 istražnih organa bilo je uključeno u rasvetljavanju afere i hapšenju osumnjičenih. Prema rečima Holdera, osumnjičeni su iskorišćavali najosetljivije u američkim društvom, starije osobe koje pate od demencije ili Alchajmera. Inače svota od 295 miliona dolara je najveći iznos lažno ispostavljenih računa koje su vlasti uspele da otkriju u oblasti zdravstva.

    Gotovo polovina optužbi došla je iz Majamija, koji se smatra centrom malverzacija u ovoj aferi. Čak 24 optužnica je podignuto protiv lica iz ovog dela SAD, koji su plaćali drugim osobama za dovođenje pacijenata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE