Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Muškarci ostaju bez testosterona

    Količina testosterona u krvi muškaraca je u proseku pala za 22 odsto tokom poslednjih 30 godina, dok je sperma nekvalitetnija, a i malformacija polnih organa je sve više.
     
    U poslednjih nekoliko decenija muškarci sve više ostaju bez testosterona, otkivaju američki stručnjaci. Rezultati istraživanja, u kom je učestvovalo više od 10.000 muškaraca otkrili su da je nivo testosterona u krvi muškaraca u proseku pao za 22 odsto od 1987. do 2004. Danski stručnjaci su u sličnoj studiji analizom sperme utvrdili kako uporedo s količinom testosterona opada i kvalitet sperme.
     
    Osim smanjenja nivoa testosterona i smanjenja kvaliteta sperme, malformacije polnih organa dvostruko su češće nego pre 30 godina, a one se objašnjavaju izloženošću ftalatima i pesticidima tokom trudnoće. Ovi zagađivači ometaju normalan seksualni razvoj koji započinje kod fetusa već u sedmoj nedelji trudnoće. Pad plodnosti muškaraca sve je izraženija pojava, a nedavni podaci pokazuju i sve manji broj rođenih dečaka naspram devojčica.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE