Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Septembarski susreti pisaca u Beogradu

    Beogradski međunarodni susreti pisaca, 48. po redu, održaće se od 7. do 12. septembra u Beogradu i drugim gradovima Srbije, uz učešće 31 pisca iz 17 zemalja.
     
    Kako je rečeno na konferenciji za novinare, cilj susreta pisaca, mahom iz regiona, je podizanje „nametnutih rampi“ između ljudi i država koje odgovaraju političarima i nacionalističkim interesima koji nisu iživljeni.

    „Mi pisci želimo da doprinesemo miru koji je preduslov svakog stvaranja“, rekao je Radomir Andrić, predsednik Udruženja književnika Srbije koje organizuje skup.

    On je dodao da je cilj susreta menjanje iskrivljene slike o Srbiji koju ima svet i pozvao zvaničnike da više ulažu u kulturu, uključujući i susrete pisaca nekada poznate kao Oktobarski susreti pisaca.

    Na konferenciji je i najavljeno da su ovogodišnji dobitnici „Povelje Morave“ japanska pesnikinja Kajoko Jamasaki i domaći autor Srba Ignjatović. Njima će nagrade biti dodeljene u nedelju, 11. septembra, tokom Mrčajevskih pesničkih susreta.

    Ovogodišnje susrete pisaca zvanično će otvoriti u petak, 9. septembra, u Centru „Sava“ ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković. U subotu će biti organizovano druženje sa piscima na Zemunskom keju i plovidba gostiju Dunavom, dok će u nedelju grupe pisaca posetiti više gradova u Srbiji da bi se na kraju svi okupili u Mrčajevcima na dodeli nagrada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE