Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    OŠ „Dragan Lukić“ otvorila vrata prvoj generaciji

    U novoj osnovnoj školi „Dragan Lukić“ na Bežanijskoj kosi danas će se oglasiti prvo zvono za početak školskog časa. Objekat površine 7.500 kvadratnih metara, izgrađen za rekordnih 100 dana, smestiće prvu generaciju školaraca. Ukupna vrednost investicije je oko četiri miliona evra.
     

    U đačke klupe najmodernije osnovne škole u prestonici može da se smesti čak 850 mališana, ali prva generaciji učenika broji tek oko 600 đaka. Miloš Hetlerović, pomoćnik predsednika opštine Novi Beograd, kaže da je interesovanje za upis bilo veliko, ali kapacitet nije popunjen jer nisu prebacivani učenici sedmog i osmog razreda.

    Očekujemo da već prvog septembra naredne godine nastavu u ovom objektu pohađa 850 dece. Prva škola u ovom delu grada, otvorena pre pet godina, odavno je premašila kapacitete, pa je izgradnja novog objekta veliki korak za stanovnike Bežanije. „Dragan Lukić“ će znatno rasteretiti rad susednih škola „Milan Rakić“ i „Borislav Pekić“, ali i škole „Jovan Sterija Popović“, koja je radila u tri smene – objašnjava Hetlerović.
     
    On kaže da škola ima 32 učionice, biblioteku, salu, fiskulturnu halu, garderobu sa tuševima, kuhinju, trpezariju i toalete sa mozaik pločicama.

    – Akcenat bih stavio na fiskulturnu salu, koja je opremljena najsavremenijom opremom u prestonici i prilagođena osobama sa invaliditetom. Takođe, đaci će učiti nastavu u najsavremenijim računarskim, prirodnjačkim i jezičkim kabinetima – rekao je pomoćnik predsednika opštine Novi Beograd, i dodao da se tik do škole gradi i vrtić.

     Ipak, najveća prednost ove škole biće sportski tereni. Pored grandiozne fiskulturne sale, đaci će imati na raspolaganju i igralište veličine 30 puta 60 metara, atletsku stazu dužine 80 metara sa tribinama, teren za košarku, odbojku, rukomet i skok udalj. Mlađa deca uživaće na travnatom terenu.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE