Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dečaka lečili od leukemije koju nije imao?!

    Dečak Ognjen Gudelj iz Trebinja je pogrešno lečen na beogradskom Institutu za majku i dete jer su mu tamošnji lekari dijagnostikovali leukemiju C92, da bi u Medicinskom institutu u nemačkom gradu Kilu bilo utvrđeno da već dve godine boluje od non-Hočkin limfnog tumora.


    To tvrdi otac jedanaestogodišnjeg mališana Mario Gudelj.

    „Već 15 meseci se borimo. Ogi uopšte ne izlazi iz bolnice… Uzdamo se u Boga i pomoć lekara i dobrih ljudi da će mu biti bolje“, kaže Mario.

    On ističe za „Glas Srpske“ da je Ognjen iz Banjaluke u Beograd upućen sa dijagnozom leukemija, te da su lekari na Institutu za majku i dete ustanovili najpre „Eozinofilnu pneumoniju“ uzrokovanu virusom od papagaja, a posle  toga, posle dvomesečne terapije, jer je Ognjen i dalje bio bolestan, ustanovljena je leukemija C92.

    „Ni to nije bila tačna dijagnoza pa je Ognjen pogrešno lečen. Dobio je tri doze hemoterapije i lečili su ga od leukemije koju nikada nije ni imao. Uništena mu je, gotovo u potpunosti koštana srž. Nažalost, u Kilu je ustanovljena definitivna dijagnoza“, naglašava Mario.

    On kaže da je malo nedostajalo da Ognjen u Beogradu dobije i četvrtu dozu hemoterapije koja bi za dete bila kobna.

    „Lekari u Nemačkoj su mi kazali da ne bi preživio, a onda se nikada ne bi otkrilo kakvu je bolest Ognjen imao. Nažalost, bojim se da moj slučaj nije jedini“, ističe Mario.

    Za nastavak lečenja u Kilu neophodno je 288.000 evra, a Fond zdravstva Republike Srpske uplatio je 144.000 evra.

    „Pokušavam da od Instituta za majku i dete u Beogradu dobijem makar naknadu od 144.000 evra za pogrešno lečenje. U škripcu smo sa vremenom. Krajnji rok je 30 dana, a ako ne uspem da dođem dogovornim putem do tog novca, biću prinuđen da sve predam na sud“, kaže Mario.

    Dodaje da je lečenje skupo, pogotovo lečenje na intenzivnoj njezi, koje košta 5.000 evra na dan. Porodica Gudelj je na ispitivanja u Njemačkoj potrošila 80.000 evra, a do sada je potrošeno, od Trebinja do Kila 250.000 evra.

    „Poslednja opcija je da zajedno sa svojim drugovima počnem da obilazim kuće u cijeloj RS i BiH i da na taj način sakupljam novac. Postoje obećanja da će se učiniti sve da se dio bolničkih troškova smanji“, kazao je Mario Gudelj.

    Za lečenje Ognjena Gudelja potrebno je još 144.000 evra. Humanost je ponovo na ispitu.

    „Velika moja želja je da na nivou BiH bude donesena odluka da svi zaposleni izdvajaju po marku na mesečnom nivou, da bude osnovan fond koji će biti na raspolaganju onima koji budu prolazili kroz muke kroz koje smo moja porodica ja i prolazili“, kazao je Mario Gudelj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE