Stanković posetio Specijalnu bolnicu "Bukovička banja"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stanković posetio Specijalnu bolnicu “Bukovička banja”

  Ministar zdravlja Zoran Stanković posetio je danas Specijalnu bolnicu “Bukovička banja” u Aranđelovcu i razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i rukovodstvom bolnice o daljem razvoju zdravstvenog turizma, mestu i ulozi Specijalne bolnice u sistemu zdravstva Srbije.

  Prema rečima ministra, to je nastavak razgovora, započetog u Vladi Srbije, kome su prisustvovali premijer i potpredsednik Vlade, ministar ekonomije i drugi subjekti koji brinu o razvoju zdravstvenog turizma, a koji je pokrenuo predsednik opštine Aranđelovac Vlada Gajić.

  Ideja je da se Specijalna bolnica izmesti iz parka i oslobađanje sadašnjeg objekta zatvorenog kupatila “Arkade” za potrebe turizma.

  “Imamo nameru da podržimo rukovodstvo Aranđelovca u toj nameri da se svaki deo ovog parka privede nameni”, rekao je ministar na konferenciji za novinare i podržao inicijativu da se Specijalna bolnica izmesti u pre nekoliko decenija započet i nezavršen objekat izvan parka Bukovičke banje.

  On je rekao da o tome treba da se izjasne i zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi, ali i da je interes države da se, kako ga Aranđelovčani zovu, “Skadar na Bojani”, što pre završi i u njega se usele bolesnici koji su na rehabilitaciji i deca obolela od šećerne bolesti.

  “Prostorne mogućnosti, okolina i sve što je potrebno da funkcioniše jedan takav objekat su u potpunosi u skladu sa medicinskim zahtevima i izmeštanje ne bi trebalo da predstavlja neki poseban napor, a onaj ko bi uložio novac u rekonstrukciju svih ovih objekata u parku za turističke potrebe, predhodno bi morao da osposobi novu bolnicu, kako grđevinski tako i sa opremom”, rekao je ministar.

  Predsednik opštine Vlada Gajić je ponovio stav opštine da se izmeštanjem Specijalne bolnice ostali objekti u parku Bukovičke banje (hoteli “Staro zdanje”i Šumadija” i zatvoreno kupatilo “Arkade”) ponude kao jedna celina zainteresovanom investitoru koji bi uložio novac u završetak zgrade na “Zvezdari”, gde bi se preselila Specijalna bolnica, i investirao u revitalizaciju banjskog kompleksa u turističke svrhe.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE