Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pobednik Somovijade ulovio soma od 10,3 kilograma

    Na 14. somovijadi koja je juče završena na Drinskom jezeru kod Malog Zvornika, pobedio je Dalibor Terzić iz Zvornika, sa ulovom teškim 10,3 kilograma i dugim 119 centimetara.


    Terziću je kao najuspešnijem takmičaru, uz prelazni pehar pripao i komplet opreme za pecanje.
     
    Drugo mesto osvojio je Zoltan Čermak iz Segedina, koji je ulovio soma teškog 2,3 kilograma i dugog 72 centimetra, dok je treći Ištvan Bata iz Kanjiže sa ulovim teškim 1,1 kilogram i dugim 55 centimetara.

    Dvodnevno takmičnje u lovu na soma, okupilo je 33 ribolovca iz Srbije i država u okruženju, koji su okušali ribarsku sreću na šest kilometara dugoj stazi jezera.

    Organizatori su bili Turistička organizacija i udruženje sportskih ribolovaca „Drinsko jezero“ iz Malog Zvornika, a pokrovitelj opština Mali Zvornik. Somovijada je tradicionalna sportsko-turistička manifestacija, koja se svake godine održava poslednjeg vikenda u julu.

    Ovogodišnja Somovijada je prvi put bila deo programa šire turističke manifestacije „Drina je smisao života“, koja je održana od 25. do 31. jula, a obuhvatila je i skijanje na vodi, splavarenje Drinom, kao i takmičenje u pravljenju riblje čorbe „Zlatni kotlić“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE