Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EU: Pomoć gladnima na Rogu Afrike

    Evropska komisija povećava finansiranje za ugrožene od suše i gladi na Rogu Afrike, izjavila je danas evropski komesar za unutrašnju saradnju, humanitarnu pomoć i odgovor na krize Kristalina Georgijeva nakon posete Keniji i Somaliji.

    Georgijeva je naglasila da će Evropska komisija odmah dati 28 miliona evra, ne računajući 70 miliona evra koji su već ove godine dati tom regionu. Vlade EU su dale nove donacije.

    UN su nedavno proglasile stanje gladi u dva regiona u Somaliji, dok je najavljena mogućnost da će se proširiti  i na druge regione.

    „Na krizu bez presedana na Rogu Afrike potrebno je dati isti odgovor. Uz novih 27,8 miliona evra, pokrenula sam proces za dodatnih 60 miliona evra da bi se ublažile patnje velikog broja ljudi. Time će naš odgovor biti vredan skoro 158 miliona evra“, rekla je Georgijeva nakon posete kampu „Dadab“ u Keniji, gde je smešteno 400 000 ljudi.

    Svetski program za hranu saopštio je da je potrebno 360 miliona evra hitnih fondova. Humanitarna agencija „Oskfam“ saopštila je da je potrebno ukupno milijardu dolara za hitno rešavanje situacije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE