Kako biti srećna zaposlena mama?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako biti srećna zaposlena mama?

  Balansirati između svih obaveza stvarno nije jednostavno. Ipak, dobra organizacija pomoćiće vam da budete srećnija i zadovoljnija zaposlena mama.
   
  Planiranje
   
  Dan ranije napravite spisak namirnica koje su vam potrebne za doručak, ručak, večeru. Možda vam ovo izgleda preterano, ali olakšava život, jer kad stignete s posla kući, imate više vremena za porodicu.

  Takođe, možete da pripremite hranu unapred (za vikend, kada ne radite), i da je ostavite u zamrzivač. Tako da, ukoliko se zadržite na poslu ili ne možete da stignete da skuvate obrok, samo podgrejte ručak iz zamrzivača.
   
  Rotiranje poslova
   
  Osmislite plan rotacije obaveza: neka jednog dana vaš partner sprema večeru, a vi perite sudove, drugog dana obrnuto. Zatim, jednom vi uspavljujte dete, drugi put muž. Ukoliko se budete pridržavali ovog rasporeda, uskoro ćete videti pozitivne efekte.
   
  NE – visokim standardima
   
  Ne opterećujte se previše lickanjem svakog ćoška u stanu, jer je u ovom periodu važnije da što više vremena provodite sa svojom decom. Naučite da živite sa tim da vam u stanu nikad neće biti onoliko uredno kao pre dolaska deteta. Videćete vremenom da to i nije toliko važno kao sreća vaše porodice.
   
  Vreme za opuštanje
   
  Ako želite da držite sve konce u rukama, morate da imate vremena i za sebe.  Ostavite sebi bar jedan sat svake, ili svake druge večeri, nakon što stavite dete u krevet, i uživajte u dugoj i toploj kupki, pričajte sa drugim mamama na forumu ili čitajte. Možete da izaberete i bilo koju drugu aktivnost u kojoj uživate.
   
  Bez osećaja krivice
   
  Ne obraćajte pažnju na priče da su majke koje rade loše, i da je bolje da ostanete kod kuće sa detetom dok ne odraste. Važno je samo da što više svog slobodnog vremena posvetite detetu, a ne kućnim poslovima.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE