Britanski ''super paradajz'' u borbi protiv raka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Britanski ”super paradajz” u borbi protiv raka

  Britanski naučnici tvrde da su razvili novi ’’super paradajz’’ sa mineralima koji ojačavaju imuni sistem i sprečavaju oboljenje rakom. Nova vrsta paradajza, koja je u prodaji u Velikoj Britaniji, je obogaćena selenom, moćnim antioksidantom za koji naučnici veruju da ne samo ojačava imuni sistem, već i sprečava rak.


  Minerali, prirodno nadjeni u hrani kao što su Brazilski orasi, školjke i jetri, su takođe bitni za tiroidnu žlezdu, od koje zavisi koliko brzo telo koristi energiju i proizvodi proteine, piše Daily Mail.

  Naučnici iz Velike Britanije su posebno obratili pažnju na ove minerale jer oni nedostaju u uobičajenoj ishrani Britanaca usled male količine minerala u samoj zemlji u kojoj se uzgaja hrana. Nedostatak ovih minerala može dovesti do bolesti srca i napraviti telo podložnije infekciji.

  Dr. Carina Norris, iz Zadruge Nutricionista, kaže da je ovaj paradajz odličan način za snabdevanje tela ovim mineralima. ’’Selen igra jednu od odlučujućih uloga u snazi imunog sistema’’, izjavila je dr. Norris.

  Selen je mineral koji većina ljudi nedovoljno unosi, ugraditi ga u hranu koji svi jedu je odličan način da se dodje do preporučene dnevne doze od 60mg za žene i 75mg za muškarce.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE