Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Insulinom trovali pacijente, troje umrlo

    Nesvakidašnja istraga se ovih dana sprovodi u bolnici Steping Hil u gradu Stokport na severozapadu Engleske, jer policija sumnja da je neko od osoblja bolnice namerno podmetnuo insulin u fiziološki rastvor i da je zbog toga umrlo troje pacijenata.
     
    Iako se još uvek čekaju nalazi obdukcije, čitava je zemlja u šoku a policija za sada potvrđuje da sprovodi istragu i da sumnjaju kako je reč o „nekome iznutra“.

    Sumnjive fiziološke rastvore koristila su dva bolnička odeljenja, ali ne zna se tačno koliko je pacijenata ukupno primilo „kobni miks“. Ipak, policija je najavila kako će ispitati 11 pacijenata za koje lekari veruju da su primili kontaminirani fiziološki rastvor, odnosno, kojima se pogoršalo zdravlje i koji pokazuju simptome trovanja.

    Nakon oporavka naglo umrla

    Naime, 7. jula porodica 44-godišnje Tracey Arden posumnjala je u njenu smrt, s obzirom na to da je žena, koja je bolovala od cerebralne paralize, na dan smrti pokazivala znakove – oporavka. Takođe, jednoj od medicinskih sestara učinilo se čudnim da odjednom veliki broj pacijenata ima visok nivo insulina u krvi.

    Osim Arden, sumnjive su smrti još dvojice muškaraca, a kako je reč o teško bolesnim pacijentima starije životne dobi, zasad niko ne želi tvrditi da je uzrok smrti trovanje inzulinom.

    U britanskim su se medijima već pojavile tvrdnje kako nepoznata osoba, koja najverovatnije radi u bolnici, ubija pacijente s neizlječivim bolestima iz čisto humanih razloga. Međutim, drugi pak tvrde kako je to malo verovatno.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE