Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpkinja oblači prve dame sveta


     
    Srbijanska kreatorka Roksanda Ilinčić, čije haljine na svečanim prijemima često nosi Mišel, supruga američkog predsednika Baraka Obame, među svoje slavne klijente uvrstila je i Kejt, vojvotkinju od Kembridža.


    Naime, tokom prve posete Americi Kejt je obukla sofisticiranu koktel haljinu boje lavande, koju potpisuje upravo Ilinčićeva. Modni kritičari ocenili su da je Kejt u ovoj haljini zablistala, što je najbolja preporuka mladoj kreatorki.

    Ilinčićeva je u poslednje vreme postala izuzetno tražena, a njene kreacije nose slavne dame poput Gvinet Paltrou, Tilde Svinton, Bjork, Kejt Hadson, Kejt Blanšet i Kristine Riči.

    Popularnost kreacija talentovane dizajnerke svakim danom je sve veća, a poznate dame počele su da se utrkuju koja će pre da nabavi neke od njenih modela koji mogu da se nađu širom sveta.

    Nažalost, svoje modele ne prodaje u svojoj rodnoj zemlji, zbog čega ih ne nose domaće zvezde.

    Cena njenih modela kreće se između 800 i 1.000 dolara, mada svetski mediji prenose da haljina koju je nosila Kejt Midlton može na sniženju da se kupi i za 600 dolara.

    Ilinčićeva je u Beogradu uporedo studirala arhitekturu i primenjenu umetnost, nakon čega je upisala master studije u Londonu.

    O studiranju u svom rodnom gradu jednom prilikom je rekla: „Tokom ratnih devedesetih godina imala sam traumatična iskustva. Pošto nije bilo grejanja na fakultet sam išla s flašom tople vode kako bih se ugrejala dok sedim i slušam predavanja. Umesto hrane, birala sam modne magazine, a preko njih sam i saznala za fakultet ‘Central Saint Martins’, koji sam kasnije i upisala.“

    Mišel Obama redovan kupac

    Kada se Mišel Obama pojavila na prijemu kod kraljice Elizabete Druge u ljubičastoj haljini od vunenog krepa, svetski mediji preneli su da je haljina kreacija Roksande Ilinčić, mlade dizajnerke iz Srbije, koja godinama radi u Londonu.

    To nije bio prvi put da prva dama SAD nosi neki model Roksande Ilinčić. U januaru je u njenoj tamnoplavoj haljini ukrašenoj vezom dočekala predsednika Kine Hua Đintaoa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE