Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kineski kredit od 300 miliona dolara za TE „Kostolac“

    Kina je odobrila Srbiji povlašćeni kredit od 300 miliona dolara za izgradnju termoelektrane “Kostolac”, rekao je srpski ministar policije Ivica Dačić, posle razgovora sa kineskom delegacijom koja boravi u dvodnevnoj posjeti Beogradu.

    Dačić je rekao novinarima da je ta informacija saopštena tokom razgovora s visokom delegacijom Kineske komunističke partije i Politboiroa, koju predvodi visoki kineski funkcioner He Guoćiang. Kredit će, kako je dodao, biti iskorišten za revitalizaciju postojećih i izgradnju nove termoelektrane Kostolac.

    Dačić je rekao da bi ekonomski odnosi dve zemlje trebalo da budu na istom nivou kao i politički.

    He je ranije, nakon što je sinoć stigao u Beograd, rekao da je cilj posete razmjena mišljenja o bilateralnim odnosima i važnim pitanjima, kako u regionu, tako i na međunarodnom planu, kao i jačanje tradicionalnog prijateljstva i pokretanje zajedničkog razvoja.

    “Kina obraća veliku pažnju na razvoj odnosa sa Srbijom, kako bi zajedničkim naporima, po principima uzajamnog poštovanja, i ravnopravnosti, osigurala da naše strategijsko partnerstvo i dalje napreduje”, naveo je He.
    On je dodao da je to potvrdio i projekat “Strategijsko prijateljstvo” pokrenut 2009. godine, u cilju podizanja odnosa dvije zemlje na viši nivo i otvaranja novih perspektiva.

    Tokom dvodnevne posjete Beogradu, delegacija Kine sastaće se sa najvišim zvaničnicima Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE