Okrugli sto o potencijalima energije vetra sutra u Beogradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Okrugli sto o potencijalima energije vetra sutra u Beogradu

  Internet časopis “Balkanmagazin” organizovaće u utorak, 12. jula okrugli sto o potencijalima energije vetra u Srbiji i mogućnostima proizvodnje električne energije iz vetrogeneratora.
  Kako je saopštio organizator, na skupu će biti reči o tome zašto još nisu “nikli” vetroparkovi u Srbiji iako su izdate energetske dozvole za više od 1.000 megavata instalisane snage u vetrogeneratore i da li je zakonska regulativa jedini problem investitora.
  Takođe, jedna od tema biće i uloga nacionalnih elektroenergetskih kompanija “Elektroprivrede Srbije” (EPS) i “Elektromreže Srbije” (EMS) u tom sektoru energetike.
  Razgovaraće se i o tome da li su u Predlogu novog zakona o energetici predložena podsticajna sredstva za ulaganje u ovaj sektor obnovljivih izvora energije definisana tako da ne budu ugroženi interesi građana Srbije i potrošača električne energije.
  Kao učesnici najavljeni su ministar životne sredine Oliver Dulić, pomoćnik ministra za obnovljive izvore u Ministarstvu infrastrukture i energetike Miloš Banjac, predsednik, Republičke agencije za energetiku Ljubo Maćić, predstavnici EPS-a, EMS-a, potencijalnih investitora u izgradnju vetroparkova…

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE