Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Učenici prikupili 170.000 limenki širom Srbije

    Đaci 115 škola širom Srbije u poslednjih devet meseci prikupili su 170.000 limenki u okviru programa „Limenke sakupljaj-okolinu sačuvaj“, a 15 najuspešnijih škola nagradiće Riken fond, pokretač programa, saopštio je danas taj Fond.

    Kako se navodi u saopštenju, najuspešniji će biti nagradjeni sedmodnevnim boravkom učenika i učitelja-koordinatora u takozvanim „zelenim školama“.

    Školski program, čiji je cilj bilao edukacija najmladjih o značaju i načinima reciklaže, Riken fond organizovao je u saradnji s ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja, Zavodom za zaštitu prirode, vojvodjanskim sekretarijatom za zaštitu životne sredine i održivog razvoja i Sekretarijatom za zaštitu životne sredine Beograda.

    Akciju „Limenke sakupljaj-okolinu sačuvaj“ Riken fond sprovodi već šest godina.

    Taj fond je neprofitna organizacija, koju je osnovala kompanija Bol pekidžing Evropa (Ball Packaging Europe), a koja je u Srbiji aktivna od 2005. godine.

    Cilj Fonda je da promoviše svest o značaju zaštite životne sredine, posebno medju mladjom populacijom i da učvrsti svest o potrebi reciklaže limenki kod potrošača.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE