Uskoro novo rukovodstvo Galenike

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uskoro novo rukovodstvo Galenike

  Fabrika lekova “Galenika” će u narednih deset dana imati novu upravljačku strukturu i osam umesto 14 sektora, izjavio je predsednik sindikata “Nezavisnost” u “Galenici” Zoran Pantelić.

  Taj sindikat će, prema njegovim rečima, insistirati na poštovanju kolektivnih ugovora i na socijalnom dijalogu.

  Vlada Srbije je prošle nedelje odlučila da da garancije za kredit “Galenici” od 70 miliona evra i najavila smenu čelnih ljudi te kompanije zbog lošeg poslovanja.

  Generalni direktor “Galenike” Nenad Ognjenović je na godišnjem odmoru, a zamenjuje ga pomoćnik direktora za ekonomske poslove Živomir Novaković.

  Predsednik Upravnog odbora Dejan Backović, inače direktor Socijalističke partije Srbije na čiji je predlog Ognjenović izabran za generalnog direktora “Galenike”, biraće, prema rečima Pantelića, direktore sektora i svaka tri meseca će vladi morati da podnosi izveštaj o poslovanju fabrike.

  “U narednim danima očekuje da banke odblokiraju račun ‘Galenike”, rekao je Pantelić.

  Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je juče da je za tu fabriku lekova rešenje da je preuzme strateški partner, a da država zadrži manjinski paket od 25 do 30 odsto udela, odnosno da ima kontrolnu funkciju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE