Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rekonstruisano odeljenje za urologiju KBC „Zvezdara“

    Gradski sekretar i zamenik sekretara za zdravstvo dr Zoran Blagojević i dr Aleksandar Stefoski prisustvovali su svečanom otvaranju rekonstruisanog operacionog bloka Odeljenja za urologiju KBC „Zvezdara“. Rekonstrukciju i adaptaciju i nabavku nove opreme finansirao je grad Beograd, a tokom godine biće nabavljena i dva najsavremenija laserska uređaja.

    – Ovo je očigledan primer kako Sekretarijat za zdravstvo na optimalan način osavremenjuje domove zdravlja i gradske kliničko-bolničke centre i prilagođava ih novim tehnologijama. U zgradi staroj 70 godina od jedne neuslovne operacione sale adaptacijom smo kreirali bezbedan prostor po savremenim svetskim standardima, gde će se u dve operacione sale i jednoj pomoćnoj izvoditi najsavremeniji hirurški zahvati u oblasti urologije. Od septembra bi ovde trebalo da se obavljaju i laserske operacije na mokraćnoj bešici, prostati i drugim delovima urogenitalnog sistema, minimalno invazivne, sa kratkim boravkom pacijenata u bolnici. Sve ovo činimo da bi gradski kliničko-bolnički centri dostigli nivo koji Beograd zaslužuje – rekao je dr Zoran Blagojević.

    On je podsetio da je KBC „Zvezdara“ jedna od pionirskih ustanova u srpskoj medicini i najavio adaptaciju odeljenja za hitan prijem, koji će dobiti još jedan operacioni blok, i pulmološkog odeljenja, a izdvojena su i sredstva za adaptacije odeljenja dermatologije i neurologije.

    Direktor KBC „Zvezdara“ dr Aleksandar Milošević istakao je da u hirurškom bloku urologije deset urologa godišnje operiše oko 2.000 pacijenata. Uz najmoderniju opremu koju je grad nabavio i nove lasere pacijentima će biti pružene vrhunske medicinske usluge i oni će moći da budu operisani kao u Nemačkoj i Francuskoj.

    Odeljenje za urologiju KBC „Zvezdara“ obavlja ambulantni prijem, ispitivanje i lečenje bolesnika, kao i stacionarno kliničko ispitivanje, operativno lečenje i postoperativnu negu bolesnika obolelih od urogenitalnih bolesti. U svom sastavu ovo odeljenje ima operativni blok sa postoperativnom negom, odeljenje stacionara i specijalističko-konsultativno odeljenje sa dnevnim boravkom.

    Nastanak KBC „Zvezdara“ vezuje se za 1. decembar 1935. godine, kada je otvoren kao zadužbina uglednog beogradskog trgovca Nikole Spasića. Danas ova bolnica ima više od 1.500 zaposlenih, od kojih blizu 300 lekara, i smeštajni kapacitet od oko 950 postelja u tri objekta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE