Potpisan Memorandum u cilju unapređenja stanja zavisnika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potpisan Memorandum u cilju unapređenja stanja zavisnika

  Ministar zdravlja Zoran Stanković i patrijarh srpski Irinej potpisali su Memorandum o saradnji kojom je predviđeno unapređenje zdravstvenog i psihofizičkog stanja, kao i rehabilitacija i edukacija zavisnika, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

  Memorandum o saradnji utvrđuje obaveze Srpske Pravoslavne Crkve i Ministarstva zdravlja u vezi što kvalitetnijeg sprovođenja projekta terapijske zajednice “Zemlja Živih” koji ima za cilj besplatnu rehabilitaciju psihofizičkog stanja zavisnika i njihovu edukaciju radi promovisanja i razvijanja zdravog stila života.

  Glavni cilj je očuvanje i unapređenja zdravlja mladih i ujedno osposobljavanje mladih da kroz vršanjačku edukaciju utiču na pojednica i grupe u cilju zaštite i prevencije od psihoaktivnih supstanci.

  U saopštenju SPC navedeno je da je potpisivanju Memoranduma prisustvovao episkop Porfirije, iguman manastira Kovilj, pod čijim duhovnim i materijalnim pokroviteljstvom radi rehabilitacioni centar za borbu protiv narkomanije – zajednica “Zemlja Živih”, a u kome će biti sproveden taj projekat.

  Prisustvovali su i episkop hvostanski Atanasije i protojerej Branko Ćurčin, duhovnik Centra “Zemlja Živih”, podseća se u saopštenju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE