Od danas skuplje gorivo na NIS-ovim pumpama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od danas skuplje gorivo na NIS-ovim pumpama

  Gorivo na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS) od danas je poskupelo zbog usklađivanja akciza na naftne derivate i odluke Vlade, prema kojoj se akcize za te derivate povećavaju do gornje granice, rečeno je u NIS-u.

  Veleprodajna i maloprodajna cena benzina BMB95, najtraženije vrste goriva na srpskom tržištu, povećana je za jedan dinar, pri povećanju akcize za 4,5 dinara.

  NIS na taj način rast akciza za ovu vrstu goriva kompenzuje iz svoje marže, radi očuvanja konkurentnosti sopstvenih proizvoda, objasnili su u toj kompaniji.

  Za pun iznos akcize od 4,5 dinara povećane su veleprodajne i maloprodajne cene benzina MB92 i MB95.

  Cena dizel goriva D2 u maloprodaji je takođe proporcionalno povećana za dva dinara, dok je veleprodajna cena dizela D2 povećana samo za jedan dinar.

  Shvatajući važnost ovog naftnog derivata zaindustriju i poljoprivredu u Srbiji, NIS je našao mogućnost da se veleprodajna cena D2 poveća samo za jedan dinar, odnosno za polovinu iznosa rasta akcize, objašnjavaju u NIS-u.

  Vlada, a potom i Skupština Srbije usvojile su izmene zakona o akcizama na naftne derivate, prema kojima se u Srbiji ukidaju različite akcize za različite vrste naftnih derivata i uvode jedinstvene akcize za sve vrste benzina od 49,5 dinara za litar, a za dizel goriva 37 dinara za litar.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE