Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Leskovcu bez ultrazvuka za bebe

    U većini porodilišta u Srbiji koriste se inkubatori stari dve i više decenija, a u Leskovcu su u upotrebi četiri stara 25 godina.
     
    U leskovackoj bolnici ističu da su dobili dosta nove opreme i inkubatore, tako da nemaju problem sa zbrinjavanjem beba kojima je neophodna intenzivna medicinska nega.
     
    U tom porodilištu godišnje na svet dođe oko 1800 beba, a oko 200 prođe kroz intenzivnu negu. Bolnica raspolaže sa 15 inkubatora, od kojih su devet novije proizvodnje, tako da su potrebe za ovim uređajima zadovoljene.
     
    Leskovačko porodilište, međutim, nema ni jedan savremeni ultrazvučni aparat. Porodilište ima samo portabl ultrazvuk, tako da lekari vrlo često moraju i bolesne i zdrave bebe na redovan pregled da šalju u Niš. 

    Lekari leskovačkog porodilišta već pet godina potražuju savremeni ultrazvučni aparat i nadaju se da će ga uskoro dobiti jer ovaj aparat ne košta više od 30.000 evra. 

    Inkubatori u Institutu za neonatologiju i drugim zdravstvenim institucijama širom Srbije stari su i do 40 godina. Podstaknut tim problemom, Fond B92 pokreće akciju kako bi se prikupila sredstva za kupovinu 100 novih inkubatora. 

    Kampanja za nabavku inkubatora trajaće nekoliko meseci, a u nju se mogu uključiti kompanije, organizacije, lokalne samouprave i svi drugi zainteresovani. 

    Broj žiro računa za uplatu donacije: 160-2802422-49 

    Informacije o akciji na broj telefona: 064/815-12-42
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE